Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Penne Rigate di Farro - teljes kiőrlésű bio tönköly penne, 500g

Zaccagni Penne Rigate di Farro - teljes kiőrlésű bio tönköly penne, 500g
Zaccagni Penne Rigate di Farro - teljes kiőrlésű bio tönköly penne, 500g
Zaccagni Penne Rigate di Farro - teljes kiőrlésű bio tönköly penne, 500g

Ennek a tésztaformának megvan a pontos születési dátuma: 1865. március 11 -én Giovanni Battista Capurro, a Genova melletti San Martino d'Albanóból származó tésztakészítő egy olyan gépet szabadalmaztatott, amely képes volt átlósan vágni a tésztát anélkül, hogy eltörné. Addig a tésztát kézzel, ollóval vágták, szabálytalan és szaggatott széleket hagyva a végterméken. A penne egy nagyon sokoldalú tésztafajta, ennek következtében rendkívül népszerű Olaszországban és szerte a világban. Hengeres alakja miatt a szósz könnyen a tésztadarabok belsejébe kerül. A rigate, azaz a barázdált változat lehetővé teszi, hogy a mártás könnyebben a tészta felületéhez tapadjon, így minden falat gazdag és ízletes lesz. Ezt a tésztaformát leggyakrabban nehezebb hús- vagy paradicsomalapú mártásokkal tálalják, nem igazán tenger gyümölcseivel vagy könnyű krémes mártásokkal. Nagyon népszerű választás sült tésztaételekhez és tésztasalátákhoz is. Ez a változat teljes kiőrlésű bio tönkölybúzából készül.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű tönkölybúzával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500g
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Teljes kiőrlésű
Főzési idő (perc)
11
Tojástartalom
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1531 kJ/366 kcal
 Zsír 3g
    amelyből telített zsírsavak 0,9g
 Szénhidrát 70g
    amelyből cukrok 1,5g
 Rost 4g
 Fehérje 12,1g
 Só <0,09g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Video
Hasonló termékek