Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Orecchiette, 500g
Zaccagni Orecchiette, 500g
1 500 Ft

Zaccagni Orecchiette, 500g

Zaccagni Orecchiette, 500g
Zaccagni Orecchiette, 500g
Zaccagni Orecchiette, 500g

Az olaszok csaknem 700 éve készítenek orecchiettét és a tészta elkészítésének módja nagyon kevéssé változott. Bár az orecchiette tészta hagyományosan Pugliából és a szomszédos Basilicatából származik, manapság Olaszország egész területén nagyon népszerű. Az „orecchiette” szó „kis füleket” jelent és a név nyilvánvalóan a formából ered. Az orecchiette állítólag a 12. és 13. század között vált népszerűvé Pugliában, tehát meglehetősen ősi eredetű tészta. Egyes ételtörténészek szerint eredetileg a 13. század folyamán Provence-ból érkezett Dél-Itáliába az Angevinekkel, akik „crosets” néven hoztak magukkal egy hasonló formájú tésztát. A pugliai orecchiette mérete változhat, a tészta elkészítésének helyétől és a felhasznált összetevőktől függően. Hagyományosan brokkolirüggyel (rapini) főzik, amelyet olaszul „cima di rapa” néven ismernek, de a nagyobbakat gyakran fogyasztják zöldségekkel, a kisebbeket húsmártással vagy raguval vagy paradicsommártással és apró húsgombóccal.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

1 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500g
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1496 kJ/353 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,3g
 Szénhidrát 70g
    amelyből cukrok 2,5g
 Rost 3g
 Fehérje 14g
 Só <0,002g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Video
Hasonló termékek