Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Linguine, 500g

Zaccagni Linguine, 500g
Zaccagni Linguine, 500g
Zaccagni Linguine, 500g

A Linguine tészta a spagetti után az egyik legismertebb és legnépszerűbb hosszú szárított tésztafajta, a liguriai Genovából származik, ahol az ilyen típusú tésztához a leggyakrabban pestós vagy tenger gyümölcsei mártást párosítanak. Ez a tésztaforma (alapvetően egy lapított spaghetti) valószínűleg először az 1700-as években jelent meg, Giulio Giacchero, az időszak genovai gazdaságáról szóló könyvében a pestóval, zöldbabbal és burgonyával ízesített trenettéről (ami egy hasonló tésztaforma) ír. Azt mondja, ez volt az akkori liguriai családok tipikus ünnepi étele és figyelemre méltó, hogy a pestós, babos és burgonyás trenette (vagy linguine) ma is népszerű Liguriában.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

1 400 Ft
Egységár: 2 800 Ft/kg
Beszerzés alatt
Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460kJ / 336kcal
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.5
Szénhidrát
69
- melyből cukor
4
Rost (g/100g)
4
Fehérje
14
0.01
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
0
Gyártó
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
12
Tészta vastagsága
0
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek