A Linguine tészta a spagetti után az egyik legismertebb és legnépszerűbb hosszú szárított tésztafajta, a liguriai Genovából származik, ahol az ilyen típusú tésztához a leggyakrabban pestós vagy tenger gyümölcsei mártást párosítanak. Ez a tésztaforma (alapvetően egy lapított spaghetti) valószínűleg először az 1700-as években jelent meg, Giulio Giacchero, az időszak genovai gazdaságáról szóló könyvében a pestóval, zöldbabbal és burgonyával ízesített trenettéről (ami egy hasonló tésztaforma) ír. Azt mondja, ez volt az akkori liguriai családok tipikus ünnepi étele és figyelemre méltó, hogy a pestós, babos és burgonyás trenette (vagy linguine) ma is népszerű Liguriában.
A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.