Alakja miatt általában „kagylónak” vagy „tengeri kagylónak” hívják ezt a tésztafajtát és valóban, a „conchiglia” szó olaszul tengeri kagylót jelent. A Conchiglie nem túl régi tésztaforma és csak szárítva állítják elő. Mivel olyan régóta nem létezik, nincs klasszikus története, amely egy bizonyos olasz régióhoz köthetné. A Conchiglioni a legnagyobb a kagylótészták közül, amelynek mérete hasonló a lumaconihoz (aminek csigaházhoz hasonlít az alakja), kiválóan tölthető és ideális tepsis tésztaételekhez.
A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.