Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g
Zaccagni Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g
1 500 Ft

Zaccagni Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g

Zaccagni Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g
Zaccagni Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g
Zaccagni Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g
Zaccagni Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g

Alakja miatt általában „kagylónak” vagy „tengeri kagylónak” hívják ezt a tésztafajtát és valóban, a „conchiglia” szó olaszul tengeri kagylót jelent. A Conchiglie nem túl régi tésztaforma és csak szárítva állítják elő. Mivel olyan régóta nem létezik, nincs klasszikus története, amely egy bizonyos olasz régióhoz köthetné. A Conchiglioni a legnagyobb a kagylótészták közül, amelynek mérete hasonló a lumaconihoz (aminek csigaházhoz hasonlít az alakja), kiválóan tölthető és ideális tepsis tésztaételekhez.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.

1 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Nagy
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
11
Tojástartalom
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1496 kJ/353 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,3g
 Szénhidrát 70g
    amelyből cukrok 2,5g
 Rost 3g
 Fehérje 14g
 Só <0,002g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Video
Hasonló termékek