Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Bucatini, 500g

Zaccagni Bucatini, 500g
Zaccagni Bucatini, 500g
Zaccagni Bucatini, 500g

A Bucatini Róma vidékének közkedvelt, hagyományos tésztáinak egyike, amely nagyon hasonlít a spagettonihoz, vagyis a vastag spagettihez, azonban a bucatinin egy apró lyuk fut át, ami miatt egyes olaszok szerint remek tészta a kiadós vagy krémes mártásokhoz. A lyuk gyakorlati haszna, hogy lehetővé teszi a tészta egyenletesebb főzését, kívül és belül, hiányában a belseje még mindig kemény lenne, amikor a külső már megfőtt. A lyuk eredete valószínűleg abban az ősi módszerben rejlik, hogy ezt a fajta tésztát kézzel készítették egy ferrettónak nevezett vékony rúddal. Egy kis darab tésztát tekertek és nyújtottak a ferretto köré, az eszközt aztán kihúzták, így maradt meg a lyuk a tészta hosszában.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500g
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
7
Tojástartalom
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1496 kJ/353 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,3g
 Szénhidrát 70g
    amelyből cukrok 2,5g
 Rost 3g
 Fehérje 14g
 Só <0,002g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Video
Hasonló termékek