Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Tartuflanghe Tagliolini tojásos tészta, 250g

Igazi kézműves házi tészta, amit bronzfejen nyomnak át, majd késsel vágnak, végül fakereten szárítanak, ezáltal tényleg rendkívüli textúrával rendelkezik. Annak idején leginkább levesbetétként használták, de ma már önálló étel, az olaszok főként könnyű, tengeri gyümölcsei, zöldséges vagy tejszínes szószokkal tálalják, de kiváló szarvasgombával párosítva is. Piemont tartomány saját tésztaformaként tekint rá.

Elkészítési tipp:

Forraljunk fel 2 liter vizet és adjunk hozzá sót. Rakjuk bele a tésztát és főzzük 3-4 percig „al dente”-re.

Külön serpenyőben olvasszunk vajat vagy hevítsünk olívaolajat, csöpögtessük le a tésztát és rakjuk át a serpenyőbe, közepes lángon kb. 1 percig forgassuk össze a vajjal/olívaolajjal, majd adjunk hozzá reszelt parmezán sajtot és azonnal tálaljuk.

Főzési idő (al dente): 3-4 perc

Adatok
Készítő
Tartuflanghe
Kiszerelés
250
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Piemonte
Méretcsoport
Hosszú
Főzési idő (perc)
4
Tojástartalom
Tojásos
Energia
1624 Kj / 384 Kcal / 100g
Zsír
4.2
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
1.2
Szénhidrát
70
- melyből cukor
0.5
Fehérje
15
0.08
Gyártó
Tartuflanghe
- amelyből telített zsírsavak
1.2
Összetevők
Durumbúzadara, tojás (20%), tojássárgája (4%) Allergének: glutén, tojás. Nyomokban szóját tartalmazhat!
Videó
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek