Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Zaccagni Sedani, 500g

Zaccagni Sedani, 500g
Zaccagni Sedani, 500g
Zaccagni Sedani, 500g

Sedani in Italian is the plural of celery and if you take a close look at this short tubular pasta you can definitely see the similarity. Orignally invented in Naples as a smooth version, sedani rigati were initially called ‘elephant teeth’. The addition of thin grooves, similar to the rib that runs along the surface of celery stalks, apparently inspired people to start referring to this pasta as ‘sedani’. It can be served with heavier sauces such as meat and mushroom sauce, or sausage  but is also excellent in baked pasta dishes or with a simple tomato and basil sauce. One of the most popular uses for sedani rigati is in pasta salads.

The products of Pasta Zaccagni are made only with durum wheat semolina of the best quality and pure Majella mountain spring water. The slow and delicate drying at a very low temperature guarantees a unique and precious product, perfect for tables and restaurants all over the world.

Info
Manufacturer
Zaccagni
Package
500
Place of origin
Abruzzo
Group size
Rövid
Flour
Durum
Cooking time (min.)
11
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1460kJ / 336kcal
Fat
1.5
- of which saturated fat (g/100g)
0.5
Total Carbonhydrates
69
- of which sugar
4
Fiber (g/100g)
4
Proteins
14
Salt
0.01
Pasta length (mm)
0
Pasta width (mm)
0
Pasta thickness (mm)
0
Manufacturer
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Similar products