Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Gentile Spaghetti di Gragnano, 500g
Gentile Spaghetti di Gragnano, 500g
1 600 Ft

Gentile Spaghetti di Gragnano, 500g

Gentile Spaghetti di Gragnano, 500g
Gentile Spaghetti di Gragnano, 500g
Gentile Spaghetti di Gragnano, 500g
The word spaghetti come from the word ‘spago’ which means ‘string’ in Italian.
Serve with clams or a tomato sauce with hard cheese sprinkled on top.

The selected semolina wheat used in this pasta is strictly of Italian origin and of the best quality, including the Senatore Cappelli variety which is renowned for cooking to al-dente. It also gives the pasta a golden color. Bronze cut pasta molds create a rough and porous texture much like homemade pasta. The low temperature drying method known as cirillo preserves the distinct texture and aroma.

Ingredients: durum wheat semolina, water

Cooking time (al dente): 12 minutes
1 600 Ft
Unit price: 3 200 Ft/kg
Details

Tippek tésztafőzéshez:

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Info
Manufacturer
Gentile
Packing
500
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Campania
Group size
Hosszú
Flour
Durum
Cooking time (min.)
8
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1460kJ / 336kcal
Fat
1.5
- of which saturated fat (g/100g)
0.5
Total Carbonhydrates
69
- of which sugar
4
Fiber (g/100g)
4
Proteins
14
Salt
0.01
Qualification
IGP
Pasta length (mm)
0
Pasta width (mm)
0
Pasta thickness (mm)
1.9
Gyártó
Gentile
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
8
Tészta vastagsága
1.9
Főzési tippek
Tippek tésztafőzéshez: 100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Similar products