Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Filotea Orecchiette, 500g

Filotea Orecchiette, 500g
Filotea Orecchiette, 500g

Italians have been making orecchiette for almost 700 years and the way this pasta is made has changed very little. Although orecchiette pasta is traditionally from Puglia and neighbouring Basilicata, it is very popular throughout Italy today. The word ‘orecchiette’ means ‘little ears’ and, obviously, the name derives from the shape. Orecchiette are said to have become popular in Puglia between the 12th and 13th century, so, this is definitely a pasta of ancient origin. However, some food historians say that originally this pasta arrived in Southern Italy from Provence during the 13th century with the Angevins, who brought a form of pasta with them called ‘crosets’ similar to the orecchiette of today. The size of orecchiette in Puglia may be different depending on the place the pasta is made and the ingredients being used. They are traditionally cooked with broccoli rabe (rapini) known as ‘cima di rapa’ in Italian, but larger ones are often eaten with vegetables, much smaller ones are served with a meat sauce or ragù or tomato sauce with tiny meatballs.

Ingredients: durum wheat flour, water. May containt traces of soybeans.

Info
Manufacturer
Zaccagni
Package
500
Place of origin
Marche
Group size
Speciális
Flour
Durum
Cooking time (min.)
15
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1449kJ / 346kcal
Fat
2.7
- of which saturated fat (g/100g)
0.4
Total Carbonhydrates
66
- of which sugar
3
Fiber (g/100g)
3
Proteins
13
Salt
0.025
Pasta length (mm)
0
Pasta width (mm)
0
Pasta thickness (mm)
0
Manufacturer
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.4
Rost
3
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Additional products
Similar products