Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono! Cannelloni, 500g

Buono! Cannelloni, 500g
Buono! Cannelloni, 500g

A legismertebb olasz tölteni való tészta, kiválóan süthető húsos vagy zöldséges töltelékkel. Ajánlott töltőzsákot használni és amennyiben a mártás/töltelék nem túlzottan szaftos, a cannelloni csöveket előre lehet főzni pár percig.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Töltött, rakott tészták

Részletek
A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Több év keresés és tesztelés után a Pastificio La Maiella manufaktúrával szerződtünk le, hogy megcsinálják a saját tésztáinkat. Kiváló minőségű durumbúzát, és kizárólag hegyi forrásvizet használnak, a Maiella-hegy lábán található kis üzemükben.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.
Adatok
Készítő
PastificoMaiella
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
10
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
335kcal / 100g
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.3
Szénhidrát
73
- melyből cukor
0
Fehérje
13
0.015
Tészta hosszúsága (mm)
90
Tészta szélessége (mm)
30
Gyártó
PastificoMaiella
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Tészta hosszúsága
90
Tészta szélessége
30
Főzési idő
10
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Videó
Hasonló termékek