Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Bialetti Shaker ICE 500ml
Bialetti Shaker ICE 500ml
5 190 Ft

Bialetti Shaker ICE 500ml

A Bialetti limitált ICED kollekciójának tökéletes kiegészítő darabja a Shaker, az elmaradhahatlan Bialetti figurával.

Az igazi olasz jeges kávé néhány elkészítési módjához elengedhetetlen.

- A Shakerato-hoz a jeget apró darabokra őrlik majd egy shakerben elkeverik presszókávéval

- Shaker segítségével készülhet az espresso freddo is, melyben a kétharmad részben finomra tört jéghez egy adag hűtött hosszú kávét esetleg cukrot adagolnak, majd shakerben jól összerázzák.

5 190 Ft
Adatok
Készítő
Bialetti
Kiszerelés
500ml
Szín
Szürke
Bevonat / anyag
Rozsdamentes acél (inox)
CAFFE SHAKERATO készítése

Az olasz kávékultúra számos klasszikussal ajándékozott meg bennünket, mi most az egyik legnagyobb nyári kedvencünket szeretnénk bemutatni, ez a caffé shakerato, azaz espresso jéggel, cukorral, rázva, nem keverve! Namost van egy easy és egy fancy módja a shakerato készítésének, az easy verzióban turmixgép segít nekünk, a fancyhez pedig elő kell vennünk rég nem használt (vagy éppen gyakran használt…) shakerünket.

A metódus pofonegyszerű, az összetevőket shakerben (jó hosszan) összerázzuk, vagy turmixgépben blendeljük, az arányok mindkét verzióban megegyeznek:

50 ml kávé
10 ml cukorszirup vagy 2 kávéskanál barnacukor
4-5 jégkocka
(turmixgépes módban hasznosabb a zúzott jég)
Az italt martinis (’Y’) vagy a Great Gatsby mémből jól ismert pezsgőspohárba töltjük – a lehető legselymesebb eredmény érdekében használjunk szűrőt.

A caffé shakerato ellenállhatatlan vonzerejét a mennyei krém adja, ráadásul a kávé kesernyésségét a jég lesimítja, savait a cukor ellensúlyozza. Természetesen a shakerato cukormentes változatban is élvezhető, illetve ha valakinek kedve, hangulata van, a Bialetti ízesített kávéival vagy egy kis alkohollal is feldobhatja ezt a nagyon nyári kávés frissítőt. 

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek